Despre mine

Mihaela Tomescu articole recrutare consultant recrutare si consilier in cariera

Profil profesional

Am colaborat cu diferite companii, de la start-up-uri private la mari companii multinaționale, si am recrutat cu succes specialiști pe toate nivelurile profesionale; Peste 150 de proiecte de recrutare finalizate; Domeniile în care am expertiză sunt : IT, Financiar, Vânzări, Management și Inginerie.

În ultimii 6 ani, am fost implicata în dezvoltarea și implementarea unor programe de instruire și coaching pentru echipele de management și vânzări. Am oferit consultanta in carieră tuturor celor care mi-au cerut ajutorul si am facut-o cu mare placere.

Alături de câțiva clienți am avut ocazia să lucrez “în house “, experiență care mi-a permis să dezvolt strategii și tehnici de recrutare mult mai precise și să dezvolt campanii de recrutare pentru nevoile imediate și viitoare ale companiilor.

Experiența intensă si bogată castigată pană in prezent, este intarită in acelasi timp de celelalte cursuri si certificari, care fac ca toate acțiunile mele sa aibă structură si sa fie susținute de noțiunile teoretice absolut necesare.

• SHL CBI – Certificare intervievere pe baza de competente
• ProfileXT – Certificare Psychometric Assessment
• Coach & Consilier Dezvoltare Personala si Cariera
• Certified Trainer
• DiSC® profile training
• Linkedin Recruiter specialist

Ce simt, ce cred și de ce am ales să merg pe acest drum.

In copilarie mi-am dorit, ca mulți alții, să devin profesor, medic, polițist, avocat, cântăreață, vedetă, scriitor și tot așa… Nu-mi amintesc să fi spus vreodată că vreau să fiu recrutor, sau ca vreau să lucrez în departamentul de HR. Ba mai mult, nu-mi amintesc să fi știut că această meserie există, cu atât mai puțin ce presupune ea.

Dar, anii au trecut, iar toate experiențele avute și fiecare persoană care a făcut/face parte din viață mea, m-au adus în punctul în care mă aflu acum.

Intodeauna mi-am dorit să fiu alături de oameni, să îi ajut să își atingă obiectivele și am facut-o de multe ori. Un feedback care imi umple sufletul de bucurie este ca pe multi i-am inspirat si motivat să merga mai departe, să își doresca mai mult, să își atingă obiectivele și să își îndeplinească și cele mai îndrăznețe vise.

Îmi place să fiu cea care face legătură dintre oameni și nu pot să nu mă suprind, uneori și de mai multe ori pe zi, cu un zâmbet larg pe chip, atunci când reușesc să pun în legătură un om talentat cu o oportunitate potrivită lui.

Să fii cea ale carei acțiuni au un impact imens în viață celorlalți, este o responsabilitate uriașă. Și având în vedere schimbările pe care eu personal le-am făcut în cariera de-a lungul timpului, nu face decât să mă responsabilizeze și mai mult.

Apreciez fiecare experiență profesională pe care am avut-o de-a lungul anilor, am avut ocazia să mă deazvolt în multiple industrii acumulând cunoștinte și dobândind competențele esențiale în domeniul resurselor umane.

Cred că singura și cea mai mare provocare cu care se confruntă companiile, este angajarea unor persoane inteligente și talentate care să se identifice cu cultura și valorile unei organizații, și de aceea, o cariera în recrutare poate fi foarte interesantă și plina de satisfacții.

Mihaela Tomescu specialist recrutare

De ce am ales să îmi exprim pasiunea pentru recrutare și oameni prin acest site.

Timpul mi-a arătat că oamenii și tehnologia nu sunt capabili intotdeauna să meargă mână în mână, dar pentru binele tuturor trebuie să meargă împreună, să se completeze reciproc pentru a atrage un viitor mai bun pentru societatea în care trăim. Unii numesc asta transformare digitala, insa eu prefer să mă raportez la ce a spus Darwin, care a vorbit despre supravietuire.

Nu supraviețuiește cea mai mai puternică și nici cea mai inteligenta dintre specii, ci cea care se adaptează cel mai bine”- Darwin

Sunt încântată să învăț și să trăiesc din plin experiența revoluției digitale, atât în activitatea pe care o desfășor zi de zi, cât și în viață personală.

Descopăr, mă conectez și întâlnesc o mulțime de oameni minunați. Cu siguranță cu toții ne dorim să adaugăm valoare și să schimbam modul în care se întâmplă lucrurile.

Am creat acest site pentru a împărtăși gândurile, sfaturile și trucurile mele despre toate aspectele legate de recrutare, carieră, dezvoltare personală și profesională, și pentru a genera discuții în jurul acestor subiecte în beneficiul tuturor celor interesați.

Meniu